Çamyayla Muhtarı Ruhi Öz, “Ferdi Başkanımızın Yanında ve Arkasındayız”

MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi ilçesine bağlı Çamyayla Mahallesinde yaşanan su yetersizliği sorununu kökten çözmek ve yeni bir su kaynağı kazandırmak adına sondaj çalışması yaptı.

Çamyayla Muhtarı Ruhi Öz, “Ferdi Başkanımızın Yanında ve Arkasındayız”

 Çamyayla Muhtarı Ruhi Öz, “Ferdi Başkanımızın Yanında ve Arkasındayız”

Çamyayla Muhtarı Ruhi Öz, “Ferdi Başkanımızın Yanında ve Arkasındayız”
MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi ilçesine bağlı Çamyayla Mahallesinde yaşanan su yetersizliği sorununu kökten çözmek ve yeni bir su kaynağı kazandırmak adına sondaj çalışması yaptı. Mahalle muhtarı Ruhi Öz, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek’in destekleriyle sondaj çalışması yapılıyor. Suyumuz çıktı. İnsanlar susuzluktan kurtulmuş olacak. Ferdi Başkanıma teşekkür ediyorum. Başkanımızın her zaman yanında ve arkasındayız. Şükürler olsun” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan susuzluk problemine rağmen il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Selendi ilçesinin Çamyayla Mahallesinde mevcut sondaj verimli çalışamadığından su yetersizliği sorunu yaşanıyordu. Mahalleye yeni bir su kaynağı kazandırarak, sorunu kökten çözmek adına İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yer tespit çalışması yapıldı. Tespit edilen noktada çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Delgi işlemlerinin kısa sürede tamamlanmasından sonra deneme pompası atıldı. Kuyudan alınan su numunesi teste gönderildi ve olumlu sonuçlandığı takdirde hat bağlantı çalışmalarına başlanacak.
“İnsanlar susuzluktan kurtulmuş olacak”
Mahalle muhtarı Ruhi Öz, “Mahallemizde susuzluk problemi yaşanıyordu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’in destekleriyle sondaj çalışması yapıldı. Herkes yardımcı oldu. Suyumuz çıktı. İnsanlar susuzluktan kurtulmuş olacak. Ferdi Başkanıma çok teşekkür ederim. Başkanımızın her zaman yanında ve arkasındayız. Şükürler olsun” dedi.

“Hayvanlarımız susuzluk orucu tutuyordu”
Çamyayla Mahallesi eski Muhtarı İdris Öz, “Burada geçtiğimiz yıllarda sondaj çalışması yapılmıştı. Hayvanlarımız ve insanlarımız faydalanıyordu. Ama artık yeterli gelmiyor. 2 yıldan beri büyük çapta susuzluk var. Büyükşehir Belediye personeli tankerlerle depomuza su getirerek bize su sağlamaya çalışıyordu. Sürekli su getiriyorlardı. Bir atasözü vardır, ‘Taşıma su ile değirmen dönmez’. Ama bu yeterli olmadı, halkımız büyük ıstırap içinde. Her ne kadar köyde kırsalda, mezrada yaşasak da, tuvaletler eskisi gibi yerde değil. Evlerdeki temizlik zor. Tankerlerle su getirsek bile yukarıda musluklarda suyumuzun olmaması, arazide çalışıp geldikten sonra bir duş alacak suyumuzun olmaması, mahalleli için büyük bir sıkıntıydı.
“Halk odaklı çalışan Ferdi Başkanıma teşekkür ederim”
İdris Öz, “Hayvanlarımız, özellikle bağlı hayvanlarımız tankerlerle suyun geldiği saatte su içebiliyorlardı. Onun haricinde susuzluk orucu tutuyorlardı. Çok büyük bir ıstırap içerisindelerdi. Yeni bir yönetim olmasına rağmen, daha icraatlarının birinci ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek halk odaklı çalışıyor. Göreve gelmesinin üzerinden 1 ay gibi bir zaman geçmeden mahallemize bir sondaj kazdırıp, mahallemizi susuzluktan kurtardığı ve halkımızı suyla buluşturdukları için mahallem adına Ferdi Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.