Akhisar Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem ve 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Akhisar Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem ve 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis görüşmeleri öncesi gündem ile ilgili konuşan Başkan Dutlulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünü Akhisar’da birbirinden güzel etkinlikler ile coşkulu bir şekilde kutladıklarını dile getirdi. 6  Eylül Akhisar’ın düşman işgalinden kurutuluşunu da kutlayan Başkan Dutlulu sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sayısız kahramanımızın kazandığı 30 Ağustos Zaferi’ni geçtiğimiz hafta çok güzel etkinlikler ile kutladık. Fener Alayının ardından gerçekleştirdiğimiz Ali Altay konseri ile günün anlamına uygun çok güzel marşlar söyledik. Şimdi de önümüzde Akhisar’ımızın kurtuluş günü olan  6 Eylül var .6 Eylül’de Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile ortak yapacağımız Sertap Erener konserimiz var. Herkesi bu güzel konsere bekliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e de destekleri için çok teşekkür ediyoruz.

Allah, milletimize bir daha böyle işgaller, sıkıntılar yaşatmasın. Akhisar özgürlüğün, demokrasinin ve cumhuriyetin değerini çok iyi bilen bir kent. Ben bu kentte yaşadığım için gurur duyuyorum. İki defa işgal yaşamış ve işgal sonrası bu zaferin hakkını vermiş bir kent. Demokrasi için, Cumhuriyet için çalışmaya devam edeceğiz. Biz yerel yöneticiler olarak harama el uzatmadan, hakkımızla Akhisar halkı için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Bu mücadelede destek verdikleri için tüm meclis üyelerine teşekkür ederim.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İLE ORTAKLAŞA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Dutlulu geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonucu oluşan su baskınları ile ilgili de konuştu. Başkan Dutlulu ; “Geçtiğimiz haftalarda da istenmeyen bir afet yaşadık. Ne yazık ki enkaz devraldık demeyeceğim ama Akhisar’da son 20 senede altyapı yatırımı yapılmadı. Bunu hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Ben göreve geldiğim 2019 yılından itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden tek istediğim şey altyapıydı, yağmur suyu hattıydı. Yapılanlar da çok kısıtlı kaldı. Belediyemizin arka sokağı, biz ilk geldiğimiz zamanda yürünecek gibi değildi, AK Parti döneminden kalma bir yoldu. Dükkanları, depoları su basıyordu. Sağ olsun o zaman Manisa Büyükşehir Belediyesi ricamızı dinledi. Önce elektrik tesisatı yeraltına alındı. Sonra yağmur suyu hattı yapıldı ve kanalizasyon değiştirildi Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından. Sonra biz üst yapıyı yaptık. Şuanda o kadar yağmur yağıyor bir tane şikayet gelmiyor oradan. Oradaki esnaflarımıza da sorabilirsiniz. En kötü altyapı altyapısızlıktan iyidir. Bu bakımdan Ragıpbey Mahallesinde, Reşatbey Mahallesinde, Cumhuriyet ve Efendi Mahallerinde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun tek sebebi yıllar boyunca altyapıya önem verilmemesi. 2004-2014 arası Akhisar Belediyesi, 2014’ten 2024 yılına kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli yatırımı yapmaması. Yapılan yatırımlarında hemen karşılığını alıyoruz. Bir önceki yağmurda Hürriyet Mahallesi çok kötüydü , yine sıkıntılı yerler var ama yağmur suyu hattı yapılan yerler gerçekten iyi durumda. Yine altyapı çalışması yapılan Atatürk Mahallesi bir önceki yağmurlarda çok kötü durumdaydı. Yatırım yapıldı hemen karşılığı alınmaya başlandı. Bizde artık o parti bu parti yok. Hem Büyükşehir Belediyesi bizde hem de ilçe belediyesi bizde. Manisa Büyükşehir Belediyesinden tek ricamız ne kadar bizde de olsa biz burada ricacıyız. Bizim ricamız Akhisar’a yeterli altyapının yapılması. O gece gelen şikayetleri Ferdi Başkanımıza ilettik. Ferdi Başkanımız MASKİ Müdürüyle görüşme halindeydi. MASKİ Müdürü de gelip incelemelerde bulundu. Bizim isteğimiz, bu yatırımlara özellikle merkez mahallelerde bu unutulan yağmur suyu hattının ve  altyapının yapılması yönünde. Biz üst yapıları yapıyoruz. Kim kazdıysa o yapar normalde; ama biz büyükşehir küçükşehir demiyoruz. Biz tüm tamirlerini yapıyoruz, yeter ki Akhisar’a altyapı yapılsın.Büyükşehir ile birlikte bu sorunları çözeceğiz. Bu işlerin önemini bilen bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Kısa sürede bu işlerin hakkından geliriz. Ben şimdiden Akhisar’a yapılacak altyapı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum. O gece de çok sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız oldu, su basan evler oldu. Gücümüz yettiğince yardımcı olduk.  Vatandaşlarımıza bir kez daha çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Su baskınlarında mücadele eden Belediyemiz personellerine ve Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ personellerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden Akhisar Belediyesi’nde kullanılmak üzere iş aracı alınması için kredi çekilmesi hususunda Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun yetkili kılınması ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Medar Mahallesi 189 ada 5 parsel ile 190 ada 1 parselin cephe aldığı yollara isim/numara verilmesi ile ilgili madde görüşülmek üzere Kanun Nizam ve İmar Komisyonlarına havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Hacıishak Mahallesi, 1777 ada, 1 parselin batısındaki park alanında 1 adet "trafo alanı" ve eşdeğer park alanı ayrılmasına yönelik Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili madde oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Reşatbey Mahallesi, 544 ada 2 parsele ilişkin Akhisar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine istinaden İmar Komisyon Raporu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Hürriyet Mahallesi, 540 ada 14 parsele ilişkin Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine istinaden İmar Komisyon Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Medar Mahallesi 2273 nolu 740,00m2'lik parselin Malikieri 25.07.2024 tarihinde Belediye Başkanlığına vermiş oldukları dilekçelerinde söz konusu taşınmazı Belediye Hizmet alanına yapılacak olan tesise Şükrü Yeni adının verilmesi şartı ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (g) fıkrasına göre Şartlı Bağışı 06.08.2024 tarih ve 91 sayılı Meclis kararı ile ilgili Kanun Nizam Komisyonu raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Mecliste gündeme gelen ek gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Bir sonraki meclis toplantısı tarihi 1 Ekim Salı günü olarak belirlendikten sonra Eylül ayı meclis toplantısı sona erdi.