Gümülceli Muhtarı Musa Oruç, “Çevremiz İçin Hep Birlikte Mücadele Edelim”

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli Mahallesinde dere temizlik çalışması yapıyor.

Gümülceli Muhtarı Musa Oruç, “Çevremiz İçin Hep Birlikte Mücadele Edelim”

Gümülceli Muhtarı Musa Oruç, “Çevremiz İçin Hep Birlikte Mücadele Edelim”

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli Mahallesinde dere temizlik çalışması yapıyor. Mahalle sakinleri dere yatağına çöp atılmaması konusunda vatandaşların daha duyarlı olmalarını istedi.
Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli mahallesinde bulunan derede sinek ve koku sorunu yaşayan mahalle sakinleri ve muhtar Musa Oruç, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğüne dilekçe verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede temizlik çalışmaları başlatıldı. Çalışma kapsamında dere yatağının içinde birikme yapan malzemeler ve koku üreten çöpler uzaklaştırılıyor. Mahalle sakinleri dilekçelerine hızlı bir şekilde dönüş yapan ve MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Muhtar Musa Oruç, “Çöplerimizi çöplüğe atalım”
Gümülceli mahalle muhtarı Musa Oruç, “Yaklaşık 10 gün önce mahallemizdeki derenin temizliği için MASKİ’ye başvuru yaptık. Dere haşere üretiyor. Biriken maddeler yangına sebep olabilir. Çünkü dere yatağının etrafında evler de var. Temizlik çalışması başladı. Ferdi Başkanıma ve MASKİ ekiplerine teşekkür ediyorum. Özellikle vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum. Derelerimize çöp atmayalım. Sadece MASKİ çalışanları değil, hep birlikte mücadele edersek daha da başarılı oluruz. Çöplerimizi çöplüklere atalım” dedi. 
Levent Mecbur, “Derelere çöp atılmasın”
Mahalle sakini Levent Mecbur, “Evimizin arkasındaki dere yatağı zararlı maddeler ile tıkanmıştı. MASKİ tarafından temizlik ve ıslah çalışmaları yapılıyor. Ferdi Başkanımıza teşekkür ederiz. Çok rahatsız oluyoruz. Koku oluşuyor. Çöp atıldığı zaman dere tıkanıyor. Bu derelere çöp atılmasın” dedi.

İrfan Erbil, “Vatandaşlarımızın da çöp konusunda duyarlı olması lazım”
Gümülceli mahalle sakini İrfan Erbil, “Ferdi Başkanımız mahallemizdeki derenin temizliği için ekip gönderdi. Çok teşekkür ediyoruz. Daha önce derede koku vardı. Su geldiğinde zararlı maddelerden dolayı tıkanma oluyordu. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım. Dere yatağına çöp atmazsak, hem kokudan hem de zararlı maddelerden kurtulmuş oluruz. Ferdi Başkanımıza tekrardan çok teşekkür ediyoruz” dedi.