“VATANDAŞ ISINMADAN DA TASARRUF ETMEK ZORUNDA KALACAK”

Kış öncesi kömür, odun ve soba fiyatlarını araştıran CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Doğal gaza gelen zamlar sonrasında kömüre ve oduna yönelen vatandaşlarımız, oduna, kömüre ve soba fiyatlarına da zam gelmesiyle kışı nasıl geçireceğini düşünmeye başladı.

“VATANDAŞ ISINMADAN DA TASARRUF ETMEK ZORUNDA KALACAK”

CHPLİ BAŞEVİRGEN: “VATANDAŞLAR DOĞAL GAZIN ARDINDAN ODUNA, KÖMÜRE VE SOBA FİYATLARINA DA GELEN ZAMLA KIŞI NASIL GEÇİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

Kış öncesi kömür, odun ve soba fiyatlarını araştıran CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Doğal gaza gelen zamlar sonrasında kömüre ve oduna yönelen vatandaşlarımız, oduna, kömüre ve soba fiyatlarına da zam gelmesiyle kışı nasıl geçireceğini düşünmeye başladı. Öyle ki geçen sene tonu 4 bin 500 lira olan yerli kömürün ton fiyatı bu yıl en az 6 bin 500 lirayı buldu” dedi. Soba fiyatlarına da dikkat çeken Başevirgen, “Evlerde kullanılabilecek sobaların en düşük fiyatı 8 bin liradan başlarken 25 bin liralara kadar ulaşıyor. Odunun ton fiyatı geçen yıl 3 bin lira iken bu yıl 6 bin liraya kadar yükseldi” ifadelerini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaklaşan kış öncesi kömür, odun ve soba fiyatlarını araştırdı. Doğal gaza gelen zamlarla birlikte, vatandaşların sobayla ısınmaya yöneldiğini belirten Başevirgen, kömür, odun ve soba fiyatlarının da artmasıyla vatandaşlar için ısınmanın lüks haline geldiğini belirtti. Karnını doyurmaktan bile tasarruf eden vatandaşların, yaklaşan kışı kara kara düşündüğünü söyleyen Başevirgen, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“VATANDAŞ ISINMADAN DA TASARRUF ETMEK ZORUNDA KALACAK”

Artan yakacak fiyatlarıyla vatandaşların ısınmadan da tasarruf etmek zorunda kalacağını ifade eden Başevirgen, “Aldıkları maaşlarla açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız şimdi de yaklaşan kış öncesi nasıl ısınacağını düşünmeye başladı. Artan doğal gaz fiyatları, ısınmayı da lüks haline getirdi. Yüksek gıda fiyatları ve düşük maaşlardan dolayı yediği yemekten bile tasarruf etmek zorunda bırakılan vatandaşlarımız yaklaşan kış ayıyla birlikte ısınmadan da tasarruf etmek zorunda kalacak” dedi.

“GEÇEN YIL TONU 4 BİN 500 LİRA OLAN KÖMÜRÜN TONU BU YIL 6 BİN 500 LİRA”

Kış öncesi kömür fiyatlarını araştıran Başevirgen, “Doğal gaza gelen zamlar sonrasında kömüre ve oduna yönelen vatandaşlarımız, oduna, kömüre ve soba fiyatlarına da zam gelmesiyle kışı nasıl geçireceğini düşünmeye başladı. Öyle ki geçen sene tonu 4 bin 500 lira olan yerli kömürün ton fiyatı bu yıl en az 6 bin 500 lirayı buldu. Tonla kömür alamayıp günü kurtarmak için torbayla kömür alan vatandaşlarımız ise geçen yıl 130 lira öderken bu yıl en az 160 lira ödüyor. Esnaf kömürün torba fiyatının en az 180 lira olması gerektiğini, vatandaşlar alamadığı için 160 liradan satmak zorunda kaldıklarını, böyle giderse seneye dükkanlarını kapatmak zorunda olduklarını söylüyor” diye konuştu.

“EN DÜŞÜK SOBA FİYATI 8 BİN LİRADAN BAŞLIYOR”

Kömürle birlikte odun ve soba fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Başevirgen, “Isınabilmek için sadece kömür de yetmiyor. Soba fiyatları da aldı başını gitti. Evlerde kullanılabilecek sobaların en düşük fiyatı 8 bin liradan başlarken 25 bin liralara kadar ulaşıyor. Maliyetlerinden dolayı kömür yakamayıp oduna yönelen vatandaşlarda yüksek maliyetler altında eziliyor. Odunun ton fiyatı geçen yıl 3 bin lira iken bu yıl 6 bin liraya kadar yükseldi. Çuval fiyatları ise geçen yıl 70 lirayken bu yıl en az 100 liradan satılıyor” açıklamasını yaptı.

“İKTİDAR KÖTÜ EKONOMİ POLİTİKALARIYLA VATANDAŞLARA ‘YAŞAMAYIN’ DİYOR”

İktidarın kötü politikalarının reçetesini vatandaşın ödediğini belirten Başevirgen, “İktidar kötü ekonomi politikalarıyla açlık sınırının altında bıraktığı, yükselen kira fiyatları nedeniyle barınmalarını zorlaştırdığı, doğal gaz, kömür, odun fiyatlarıyla ısınmalarını lüks hale getirdiği vatandaşlara ‘yaşamayın’ diyor. Artık vatandaşlara karşı asli görevlerini bile yerine getiremeyen iktidar, yandaşlarının lüks içindeki yaşamlarını beslemeye ise devam ediyor” dedi.