Akhisar Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında gerçekleşti. 

Akhisar Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında gerçekleşti. 

11 gündem ve 3 ek gündem maddesinin görüşüldüğü Ekim ayı meclis toplantısı öncesinde konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Üniversiteye hazırlanan 12. sınıf lise öğrencilerine ders kitabı dağıtarak destek olduklarını belirten Başkan Besim Dutlulu, “Maddi zorluklarla eğitimlerini sürdüren gençlerimize bir nebze destek olmak, onların gelecek hayallerine yardımcı olmak için Akhisar’daki öğrencilerimize ücretsiz test kitapları dağıtıyoruz. Öğrenci kimlik belgeleri ile belediyemizin önüne kurduğumuz stantlara mesai saatleri içerisinde müracaat ederek bu hizmetimizden faydalanabilirler. 7’den 70’e tüm halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“OKULLARIN TEMİZLİĞİNE GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE DESTEK VEREBİLİRİZ”

Akhisar’da öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim görebilmeleri adına Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talepleri sık sık karşıladıklarını belirten Başkan Dutlulu, son günlerde velilerden temizlik desteği ile ilgili çok sayıda talep geldiğini belirtti. Dutlulu, yapılacak bir protokolle okullara temizlik desteği verebileceklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talepleri karşılamaya özen gösteriyoruz; geçen hafta bir okulumuzun spor sahasını ve basket potalarını yeniledik. Bazen velilerimizden talep geliyor ama bu taleplere doğrudan müdahale edemiyoruz. Çünkü okullarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kurumlar. Bize Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek her türlü talebe, temizlik olsun diğer konularda olsun gücümüz yettiğince destek vereceğiz. Şu anda biliyorsunuz okullarda bir temizlik sıkıntısı olduğundan bahsediliyor. Birçok okulda sınıfları veliler temizliyor. Dediğim gibi bizim üzerimize düşen bir şey varsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Bakanlığımızın, devletimizin ve halkımızın hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.

AKHİSAR’DA ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Akhisar’ın dört bir köşesinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Dutlulu, “Akhisar’da ciddi bir yol problemi var ve bu sorunu çözmek için hiç durmadan çalışıyoruz. Aynı zamanda taş tamirleri ve yeni taş imalatları da yapıyoruz. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Ferdi Zeyrek’e sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum; tüm ilçe belediyelerine aylık 5000 m2 ücretsiz taş desteği veriyor. Bu destekle birlikte kendi ürettiğimiz taşlar ile birlikte hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

Akhisar Belediyesi Taziye ve Kültür Evi’ni hizmete açtıklarını belirten Başkan Dutlulu, “Allah tüm vatandaşlarımıza sağlık ve sıhhat versin. Bu merkezimiz sadece vefat hallerinde değil, mevlüt, hayır, toplantı gibi durumlarda da halkımıza hizmet edecek. Vatandaşlarımız merkezimize 0507 141 17 80 numaralı telefondan ulaşarak, ücretsiz kullanabilirsiniz. Yanına da çok güzel bir yeşil alan kazandırdık. Reşatbey ve Atatürk Mahallemizin birleşiminde bulunan bu alan ilerleyen günlerde çok daha güzel bir alan olarak halkımıza hizmet edecek. Farklı mahallelerden taziye ve kültü evi talebi geliyor. Yeterli sayıya ulaşırsa ve uygun alan da bulunursa bu tür taziye evlerinin sayılarını arttırabiliriz. Bunu da halkımızla konuşarak hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU ALAN ŞEHRİMİZE BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLUNDAN ÇOK DAHA FAZLASINI KAZANDIRACAK”

Akhisar eski tren yolunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaya da değinen Başkan Besim Dutlulu, bu alanın tamamlandığında Akhisar’ı Ege Bölgesi’nin en güzel ve en düzenli ilçelerden birisi yapacağına vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu; “Burası gerçekten Akhisar halkının yıllardır özlemini duyduğu bir çalışma. Yaklaşık 6 senedir bu iş yapılsın diye uğraşıyorduk. 2019 yılında göreve geldiğimiz gibi ilk yaptığımız işlerden birisi bu alanın Devlet Demir Yolları’ndan Akhisar Belediyesi’ne veya Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini, bu alanın yeşil alan ve yürüyüş yolu olarak düzenlenmesini resmi yazıyla istemiştik. Ne yazık ki o zamanlar işin içine siyaset girdi, Akhisar sevgisinin önüne siyasi parti sevgisi geçti ve böylece bize tahsisi yapılmadı. Bu konuyu sürekli gündeme getirmemiz üzerine 3 sene sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi yapıldı. Biz bundan da mutlu olduk. Çünkü Akhisar halkımızın hizmete kavuşmasını istedik. Orada evi olanlar daha iyi anlayacaktır; birçok kişi toz ve topraktan evlerine giremiyordu. Biz de ilçe belediyesi olarak halkımızın mağduriyetlerini önlemek adına geçici çözümler üretiyorduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi tahsisi aldı ama seçimlere kadar hiçbir çalışma başlatmadı. Seçimden önce hızlıca bir ihale yapıldı, büyükşehir yönetiminin değişmesiyle yeni yönetim bu ihaleyi devam ettiriyor ve şu anda eski tren yolunda çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde Akhisar halkının hizmetinde olacak. Bu alan şehrimize bisiklet ve yürüyüş yolundan çok daha fazlasını kazandıracak. Akhisar’ımız zaten çok güzel bir şehir. Bu alanın da tamamlanmasıyla Akhisar, Ege Bölgesi’nin en güzel, en düzenli, ilçelerinden birisi olacak. İnşallah Akhisar’ımızı adım adım güzelleştirmeye devam edeceğiz. Yürüttükleri çalışma için Manisa Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Ferdi Zeyrek’e tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

“AKHİSAR’IN ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Akhisar’daki yağmur suyu hatlarının yetersizliğinden bahseden Başkan Dutlulu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Akhisar’ımızın yüzde 80’inde yağmur suyu hattı yok. Bu sebeple su taşkınları bize çok fazla sorun çıkartıyor. Birçok yerde kanallar tıkalı. Ana hat yapılmış, hiçbir bağlantı yapılmamış. 10 senelik bir MHP ve 15 senelik bir AKP’nin çok kötü bir belediyeciliği vardı Akhisar’da. Allah var, şunu söyleyeyim; Cengiz Ergün son 6 ayında bu sorunun çözümü için çalışmaları başlatmıştı. Çünkü çok şikayet ediyorduk. Her yağmurda halkımız mağdur oluyordu. Biz de halkımızın taleplerini Manisa Büyükşehir Belediyemize iletiyorduk. Şimdi Ferdi Başkanımız da bu yağmur suyu hattı çalışmalarına devam ediyor. Hürriyet ve Atatürk Mahallelerinde çalışma gerçekleşti, şu anda Ulucami ve Cumhuriyet Mahallelerinde çalışmalar devam ediyor.  Şunu söyleyeyim; en kötü altyapı çalışması altyapısızlıktan iyidir. Yağmur suyu hattı çalışması yapılan yerlerden vatandaşlarımızın şikayetleri azalıyor ve teşekkür mesajları geliyor. Manisa Büyükşehir Belediyemiz yağmur suyu altyapı çalışmasını yapıyor, biz de üst yapı çalışmalarını yapıyoruz. Hızlı bir şekilde Akhisar’ın bu sorununu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

“1990’LI YILLARDAN KALAN ALTYAPI ŞEBEKELERİ BU ZAMANA KADAR NEDEN DEĞİŞMEDİ?”

Geçtiğimiz aylarda Akhisar’da yaşanan boru patlamaları sebebiyle susuzluk sorunu yaşadıklarını belirten Başkan Besim Dutlulu, "Bizim şu anda Akhisar halkı olarak Ferdi Başkanımızdan en büyük isteğimiz altyapı çalışmasıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; Ne yazık ki, özellikle yerel yönetimlerde çok konuşan ama hiç icraat göstermeyen AKP ve MHP yönetimlerinden bu günlere geldik. Geçtiğimiz aylarda altyapı borularında bir patlama meydana geldi, hatta muhalefet meclis üyelerinden birisi saçma bir yorumla bize yüklendi. 40 senelik bir boru patladı arkadaşlar. Babam Ahmet Dutlulu döneminde yapılan bir boru patladı. 3 gün boyunca halkımız susuz kaldı ve haklı olarak mağduriyet yaşadılar. Bunlar da çözüm yerine bunu siyaseten kullanmak istediler; çünkü siyasi vizyonları bu kadar. Hemen bize saldırdılar. Ama biraz da vicdanlı olmak lazım. Eğer 1990’lı yıllarda yapılan altyapıyı kullanıyorsak, su pompalarını, içme suyu şebeke hatlarını kullanıyorsak ve hatlarda sorun oluyorsa orada bir oturup düşüneceğiz. 2000’lerden bu yana yıllarca siz bu makamlarda ne yaptınız?

Şunu öncelikle muhalefet meclis üyelerimizin ardından halkımızın bilmesini isterim; ilçe belediyeleri altyapı hizmeti yapamaz. 2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası bu bütçelendirme ve çalışmaları büyükşehir belediyelerine devretti. Ama 2014 yılından önce bunu ilçe belediyeleri yapıyordu. Keşke yapsalardı. Ama yapmadılar. Bizim amacımız siyaset değil, Akhisar halkına hizmet. Şu anda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek diğer 16 ilçede olduğu gibi Akhisar’da da çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizim büyükşehir belediyemizden beklentimiz yasal olarak yapamadığımız, gücümüzün yetmediği içme suyu ve yağmur suyu altyapı çalışmalarıdır. Şimdiden yapacakları çalışmalar için Manisa Büyükşehir Belediyemize ve Ferdi Başkanımıza teşekkür ederiz.” dedi.

 GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun konuşmasının ardından Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:

Gündemin 1’inci maddesi 2025 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi ve 2’inci Maddesinde yer alan Gelir Tarifesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 3’üncü maddesindeki ödenek aktarımı ise oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan  Akhisar Belediyesi’ne ait 2 Güneş Enerji Santrali ile ilgili iktisadi işletme kurulması meclis üyelerine sunuldu ve değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu  ile Kanun ve Nizam Komisyonu’na havale edildi.

AKHİSAR’A YENİ BİR AİLE SAĞLIK MERKEZİ GELİYOR

Bir vatandaşın, Akhisar Belediyesi tarafından Ulucami Mahallesinde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’ne Mehmet Akif Yalazı isminin verilmesi şartı ile 6 Milyon TL bağış yapmak istediğine dair şartlı bağışı gündemin 5’inci maddesinde görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. 6. gündem maddesinde de Mustafa Ali Yalazı’nın şartlı bağışı doğrultusunda Akhisar Belediyesince Aile Sağlık Merkezi yapılmasına, yapılacak olan Aile Sağlık Merkezi’ne Mehmet Akif Yalazı’nın adının verilmesine Aile Sağlık Merkezi’nin 25 yıllık süre ile Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisine dair, bağışçı Mustafa Ali Yalazı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Akhisar Belediyesi ile üçlü protokol yapılmasına dair Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya yetki verilmesi meclisten oy birliği ile geçti. 

 

Akhisar’a kazandırılacak yeni Aile Sağlık Merkezi ile ilgili söz alan Başkan Dutlulu “Her şey siyaset değil, bazı şeyler siyaset üstüdür. Bizim Akhisar’a sevdamız da öyle” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Hayırsever vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın oğlu vefat etti. Onun adına bir sağlık ocağı yaptırmak istiyor. Belediyemize ait olan arsada belediyemiz tarafından yapılacak olan sağlık ocağı için o arsanın bir köşesine 112 Acil İstasyonu yapılacak, bir köşesine Sağlık Ocağı yapılacak, diğer bir köşesine de trafo yapılacak. Bu konuda yaptığı yardımdan dolayı bağışçı vatandaşımıza teşekkür ediyor, Allah kabul etsin diyorum. Oğlu için de Allah’tan rahmet diliyorum.

 

“BİZİM AKHİSAR SEVDAMIZ SİYASET ÜSTÜDÜR”

Sağlık ocağının inşaatı 6 milyon TL’nin üzerinde çıkacak, üstünde kalan ücretide belediye kaynaklarından sağlayacağız. Hızlı bir şekilde projesini yapıp açılışını da yaparız. Bu projeye destek olan Sağlık Müdürümüze, Ak Partili yöneticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tarz projeler Akhisar için hayırlı projelerdir. Bu tarz konularda hep beraber ortak hareket etmemiz lazım. Bazı şeyler siyaset üstüdür. Siyaset farklı, Akhisar sevdası farklı bir şey. Ben Akhisar sevdası olan, Akhisar için bir şeyler yapmak isteyen her siyasiyle masaya oturur, elimden geleni yaparım. Bu konuda başta hayırseverimiz olmak üzere tüm paydaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Gündemin 8, 9, 10 ve 11’inci maddelerinde yer alan komisyon raporları, komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündemin 1.maddesi olarak Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’na 5 yıl süre ile görev yapmak üzere meclis üyesi Uğur Leylek oy birliği ile seçildi.

Ek gündemin 2. Maddesi 2025-2029 yılları Stratejik Plan Taslağı,  Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Meclis toplantısının 2. oturumunun 15 Ekim 2024 Salı günü saat 16.00’da gerçekleştirileceği belirtilerek, Ekim ayı meclis toplantısının 1. oturumu sonlandırıldı.