AKHİSAR BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akhisar Belediyesi 2024 yılı Haziran ayı meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

AKHİSAR BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AKHİSAR BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akhisar Belediyesi 2024 yılı Haziran ayı meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinden önce söz alan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu , meclis toplantısına üzücü bir haber ile başladıklarını ifade ederek,  Kayseri’de eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki şehide Allah’tan rahmet diledi.

“KÜLTÜR VE SANATTA BÖLGENİN MERKEZİ OLACAĞIZ”

Türkiye’nin en uzun soluklu şenliklerinden 565’inci Akhisar Çağlak Festivali’ni birbirinden güzel kültür ve sanat etkinlikleri ile sorunsuz bir şekilde geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Dutlulu, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek Çağlak Yağlı Güreşleri’ne tüm vatandaşları davet etti. Dutlulu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Akhisar’a yakışır bir festivali daha geride bıraktık. Gençlerimiz doyasıya eğlendi, esnafımız kazandı. Çevre il ve ilçelerden gelen birçok misafirimize Akhisar’ımızın güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 6 Eylül Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluş haftası etkinlikleri çerçevesinde yine konserlerimiz olacak. Onların da müjdesini şimdiden vermiş olayım. Yaz aylarında tiyatro etkinliklerimiz de olacak. Tüm sanatseverleri etkinliklerimize bekliyoruz. Akhisar’ı, kültür ve sanat dolu etkinlikler ile yönetmeye devam edeceğiz. Bu konuda özellikle bölgenin merkezi olacağız. Festivalimizde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“İNŞALLAH BU KURBAN BAYRAMI İSRAİL’İN ZULMÜNÜN BİTTİĞİ BİR BAYRAM OLUR”

Bir sonraki meclis toplantısının Kurban Bayramı sonrası gerçekleşecek olmasından dolayı tüm meclis üyeleri ve Akhisar halkının Kurban Bayramı’nı şimdiden kutlayan Başkan Dutlulu, tüm dünyaya barışın egemen olduğu, İsrail zulmünün bittiği ve Filistin’e özgürlük ve huzurun geldiği bir bayram dileğinde bulundu.

Sonrasında Haziran ayı meclis toplantısında 6 gündem ve 1 ek gündem maddesi görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu;

2025-2029 yılları arası Stratejik Plan’ın hazırlanması için Strateji Geliştirme Kurulu’nun oluşturulması konusunda ek gündem maddesi görüşüldü ve oy birliği ile karara bağlandı.

1’inci gündem maddesinde yer alan Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’ne üye olunması ile ilgili karar, mecliste görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2 ve 3. gündem maddelerinde yer alan taşınmaz kiralaması ve satışı hakkında encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

  1. gündem maddesinde yer alan taşınmaz satışı konusunda encümene yetki verilmesi ile ilgili komisyon kararı CHP ve MHP’nin kabul AK Parti’nin ret oyu sonucu, oy çokluğu ile kabul edildi. 5 ve 6. gündem maddelerinde yer alan imar komisyon raporları kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 2 Temmuz Salı günü saat 16.00’da gerçekleştirileceği belirtildi.