BAŞKAN DUTLULU, ‘HAMARAT HANIMLAR’ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Şirinköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ‘Hamarat Hanımlar’ isimli sergiyi ziyaret etti.

BAŞKAN DUTLULU, ‘HAMARAT HANIMLAR’ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN DUTLULU, ‘HAMARAT HANIMLAR’ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Şirinköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ‘Hamarat Hanımlar’ isimli sergiyi ziyaret etti. Sergide kösele deri işleme, iğne oyası ve geleneksel el nakışı gibi çeşitli el sanatları ürünleri sergilendi.

‘Hamarat Hanımlar’ sergisinin, yerel el sanatlarının yaşatılması ve kadın emeğinin değerinin vurgulanması açısından önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Başkan Dutlulu, serginin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Akhisar Halk Eğitim Merkezi Giyim Kursu Öğreticisi Şehriban Hatip ve kursiyerleri tarafından Şirinköy Sosyal Tesisleri’nde hayata geçen kösele deri işleme, iğne oyası ve geleneksel el nakışı ürünlerin yer aldığı ‘Hamarat Hanımlar’ isimli sergiyi gezme fırsatı bulduk.  Bu güzel sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ile hazırladığı bu ürünler, sanatın ve zanaatın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu güzel sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kültür ve sanat faaliyetlerine önem verdiklerini ifade eden Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Pehlivan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kursiyerlerimizin ve öğreticilerimizin emekleriyle hazırlanan bu eserler, geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması açısından büyük bir öneme sahip. Serginin hayata geçmesinde emekleri büyük olan hocamız ve kursiyerlerimiz başta olmak üzere katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Giyim Kursu Öğreticisi Şehriban Hatip de sergiye olan ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Hep birlikte güzel bir sergiye imza attık. Kursiyerlerimiz, el sanatlarına olan sevgilerini ve yeteneklerini bu sergiyle ortaya koydu. Onlarla gurur duyuyorum. Sergimize katılan Akhisar Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve kıymetli ailesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sergi, sanatseverleri ve el sanatlarına ilgi duyanları bir araya getirerek keyifli anlar yaşattı.