CHP Genel Başkanı Özel'den EBB Başkanı Zeyrek'e Tebrik Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün yapılan seçim ile Ege Belediyeler Birliği (EBB) Başkanı olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e tebrik ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel'den EBB Başkanı Zeyrek'e Tebrik Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özel'den EBB Başkanı Zeyrek'e Tebrik Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün yapılan seçim ile Ege Belediyeler Birliği (EBB) Başkanı olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e tebrik ziyaretinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ege Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e birlik makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkanı Özel, Ferdi Zeyrek'in Ege Belediyeler Birliği başkanlığı görevini üstlenmesinin son derece anlamlı olduğuna değinerek, "Ege Belediyeler Birliği’nde Ferdi Zeyrek ve Cemil Tugay Başkan’ın çok iyi çalışacağına inanıyorum” dedi. Genel Başkan Özel'e ziyaretinde, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan eşlik etti.
"Bu yolda hep birlikte olacağız”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, çıktıkları bu yolda belediyelerin dertlerine derman olacağını ifade ederek, “6 Haziran günü Ege Belediyeler Birliği’nin seçimi oldu. Delegelerin takdiri ile Ege Belediyeler Birliği başkanı olduk. 127 belediyeden oluşan bir birliğimiz var. Bu birliğimizde bütünlüğü sağlamak adına bir yola çıktık. Bu yolda bizlere destek veren ve oy kullanan tüm başkanlarımıza teşekkür ederiz. Sizin de takdir ettiğiniz ve söylediğiniz üzere Ege Planlama Ajansı’nı hep beraber kurmak, belediyelerin sorunlarını çözmek, birlikteliği sağlamak, AB’nin fonlarını kullanmak ve diğer fonlarla beraber belediyelerin dertlerine derman olmak görevlerimizin arasında yer alacak. Bizlere oy veren vermeyen herkesin başkanı olarak bu yolda hep birlikte olacağız. Birliğimiz ve bütünlüğümüz herkes tarafından takdir görecek” dedi.

“Ferdi Başkan’ın bu görevi üstlenmesi son derece anlamlı”
CHP'nin 31 Mart zaferiyle Ege Bölgesi'nde neredeyse bütün illeri aldığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün Ege Belediyeler Birliği seçimlerinden sonra sizleri başkan olarak ziyaret etmenin memnuniyeti içerisindeyim. Ege Belediyeler Birliği, 1986 yılında İzmir’de kurulmuş olmakla beraber merkezi Manisa’ya taşınmış bir birliktir. Manisa’da ilk kez ilçe belediyelerini ve büyükşehir belediyesini kazanan ilk belediye başkanı olarak bu göreve layık görülmeniz çok onur vericidir. Ege Belediyeler Birliği’ni de Manisa’ya taşımak gibi bir niyetimiz yok. İzmir’e en yakın il olarak Ferdi Başkan’ın bu görevi üstlenmesinin son derece anlamlı olacağını konuştuk. Tüm belediyelerin CHP’de olması son derece mutluluk verici bir durumdur. CHP sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden Ege’nin neredeyse tamamını, Anadolu’dan da birçok kenti kazanan bir noktaya geldi” dedi.

“Ferdi ve Cemil Başkan’ın çok iyi çalışacağına inanıyorum”
Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) belediyeleri denetleyeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, “SODEMSEN ve SODEM’in oluşturduğu yeni yapılar CHP’nin eş güdümünü sağlarken, belediyeler birliği üzerinden de çok önemli çalışmaları, denetimleri ve eğitimleri hep birlikte sağlamak niyetindeyiz. Ege Belediyeler Birliği’nde Ferdi Zeyrek ve Cemil Tugay başkanın çok iyi çalışacağına inanıyorum” diye konuştu.

Belediyeler Birliği Seçimlerindeki sonuçlarını değerlendirdi
Belediyeler Birliği Seçimlerindeki sonuçları değerlendiren Özel, “Hem Ege hem de Türkiye Belediyeler Birliği’nde CHP’li belediye başkanlarımız var. TBB seçimini Ekrem İmamoğlu kazandı. Orada AKP ve MHP’nin yaşattığı geçmiş pratiklerden farklı olarak ‘Herkes kendi gücünde temsil edilsin’ dedik. Onlar kendi listelerini çıkardılar ama biz diğer partileri de dahil ederek bir yönetim oluşturduk. O gün söylemiştik biz, orada CHP’nin çoğunluğu yoktu. Sonuçlar biraz önce ortaya çıktı, çok memnuniyetle değerlendiriyorum. Delege sayımızdan fazla oy alarak orayı kazandık. Geçtiğimiz günlerde AKP adayının, 12 adayının eksik almasıyla AKP’nin, ‘Bunlar bulunsun ve partiden atılsın’ yaklaşımını takip ediyoruz. AKP ve MHP’nin alması gereken oydan 216 oy eksik aldı. Bu, karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar iyi gittiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.