MASKİ, Kartlı Sayaçları Yerinde ve Ücretsiz Mekanik Sayaca Dönüştürüyor

Zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılmasının ardından kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüşüm işlemleri MASKİ Abone Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılıyor.

MASKİ, Kartlı Sayaçları Yerinde ve Ücretsiz Mekanik Sayaca Dönüştürüyor

MASKİ, Kartlı Sayaçları Yerinde ve Ücretsiz Mekanik Sayaca Dönüştürüyor

MASKİ, Kartlı Sayaçları Yerinde ve Ücretsiz Mekanik Sayaca Dönüştürüyor
Zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılmasının ardından kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüşüm işlemleri MASKİ Abone Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılıyor. Ekipler talepte bulunan yurttaşların kartlı sayaçlarını yerlerinde ücretsiz olarak mekanik sayaca dönüştürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığının müjdesini vermiş, süreç kısa sürede başlatılmıştı. Kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürmek isteyen aboneler dilekçe ile MASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurularını yaptı. Başvurusu alınan aboneler tek tek aranarak merkezde Abone İşleri Daire Başkanlığına, ilçelerde ise MASKİ ilçe şeflikleri abone birimine davet edilerek işlemleri yapıldı. Ardından MASKİ ekipleri, kartlı sayaçları yerlerinde ve ücretsiz olarak mekanik sayaca dönüştürme işlemlerini gerçekleştirmeye başladı.  Mevcut kartlı sayaçlar, MASKİ ekipleri tarafından yerinde ve söküm yapılmadan dönüştürülüyor. Yerinde düzenleme ile hem aboneler hem de MASKİ 200 milyon TL tutarında bir harcamadan kurtarılarak kamu kaynakları verimli bir şekilde kullanıldı.

Sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm ücreti gibi işlemler ücretsiz
Kartlı sayaç dönüşüm işlemlerinde sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm ücreti gibi işlemler, abonelere ücretsiz olarak yapılıyor. Aboneler, meskenlerde sadece 45 metreküp güncel su ücreti karşılığı depozito ücreti ödeyerek kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürebiliyor. Depozito olarak abonelerden alınan bedel de yasal olarak alınmak zorunda olan ve MASKİ’nin kasasında emanet olarak duracak bir bedel. Aboneler, bu ücreti aboneliklerini sonlandırmaları halinde idareden geri almak üzere güvence bedeli olarak ödüyorlar.
Hizmetten duyduklarını memnuniyeti paylaşan yurttaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti.

Depozito ücreti dışında bir bedel ödemedik, onu da zaten geri alacağız
Kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüşüm işlemlerinde depozito ücreti dışında bir bedel ödemediklerini onu da zaten geri almak üzere ödediklerini anlatan Nigar Levent, “Kartlı sayaç kullanıyordum. Çok şikayetçiydim. Ama şimdi dönüşüm başladı. Bizim için bir rahatlık oldu.

Şimdi çok kolay, çok memnunuz. Kısa sürede işimizi hallettik. Yani her an su mu bitti. Susuz mu kaldım gibi bir derdim olmayacak. Çok kısa sürede yani nerdeyse iki dakikada işlerim halloldu. Burada sadece depozito ücreti yatırdık onları da zaten daha sonra almak üzere yatırdık. Yani paramızı geri alacağımız şekilde bir ödeme yaptık. Onun dışında herhangi bir ücret yok. Belediye başkanlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.
İşlemlerim kısa sürede yapıldı
Kısa sürede kartlı sayaç dönüşüm işlemlerini yapabildiği için mutlu olduğunu ifade eden Hamdi Etizer; “Daha önce dilekçe verip değişim için başvuru yapmıştım. Sonra MASKİ’den aradılar. Geldim ve hemen beş dakikada hallettiler. Kartlı sayacın içinde kalan su varsa onun da faturadan düşeceğini söylediler. Her şey halloldu. Şu an memnunuz. Depozito ücreti olan ufak bir para ödedik. Onun dışında bir şey ödemedik. Daha önce daha yüksek paralardan bahsediyorlardı ama şimdi öyle bir para istenmediğini söylediler” dedi.
Kartta kalan su miktarı da faturadan düşecek
 Erkan Zengin; “Kartlı sayaçtan memnun değildik. Gecenin bir yarısı su bitiyordu. Bizlere işkence oluyordu. Sürekli bakmak zorunda kalıyorduk. O nedenle kartlı sayacı değiştirmek için başvuru yaptık. Sağ olsun arkadaşlar da hemen güler yüzlü bir şekilde ilgilendiler. Hemen işlemlerimizi hallettiler. Yapılan bu hizmetten aşırı derecede memnunum. Sadece depozito ücreti ödedim ama aboneliğimi sonlandırdığım zaman bunu da geri alacağım. Onun dışında kesinlikle başka bir ücret yok. Ayrıca kartta 2 ton 3 ton ne kadar su kaldıysa o da gelecek olan faturadan düşecekmiş. Bu da güzel bir uygulama” dedi.  
İşlem parası, sökme takma parası gibi ücretler almadılar
Ahmet Aksakal, “Kartlı sayaç kullanıyordum. Yükleme işlemlerini yapmakta zorlanıyorduk. İşlemlerim en fazla beş dakika sürdü. Buradaki arkadaşlar da çok yardımcı oldular. Evrakları doldurduk herkes güler yüzlü ve saygılı. Hiçbir şekilde zorluk çekmeden kısa sürede işlemler yapıldı. Sadece depozito ücreti ödedim. İşlem parası, sökme takma parası gibi ücretler almadılar. Ödediğim depozito parasını da aboneliği bitirince geri alacağımı arkadaşlar bana ilettiler. Ferdi Başkanımdan çok memnunum. Verdiği sözleri yerine getirdi ” ifadelerini kullandı. 
Bu hizmetten çok memnun kaldık
Dönüşüm işlemlerinin hemen başladığını anlatan Mehmet Özcü, “Kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüş daha iyi oldu. Sularımız aniden gece de bitebiliyordu. Dilekçemizi verdik, hemen geldiler ve çalışmalar başladı. Bu hizmetten çok memnun kaldık” dedi.
Kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüşüm yapılmasından çok memnunuz
Ayşe Demirel, “Kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüşüm yapılmasından çok memnunuz. Kartlı sayaçta sularımız aniden bitebiliyordu. Birden kesildiği için su yüklemek zorunda kalıyorduk. Böyle daha iyi, daha rahat oldu. Ferdi Başkana bu uygulama için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 
Bu icraattan son derece memnunuz
Mekanik sayaç uygulamasını kendileri için daha mantıklı olduğunu söyleyen Fuat Akyol, “Her an için kartta su bulunmayabiliyor. Yükleme cihazları her yerde olmayabiliyor. Gece saatlerinde su birden bitiyor. İnsanların abdesti, namazı, temizlik zamanları var. Değişik sıkıntılarımız oluyordu. Mekanik sayaç, her zamanki alıştığımız klasik sistem. Mantıklı olanı bu uygulamaydı zaten. Bu icraattan son derece memnunuz. Ferdi Başkana ve emek veren tüm personellere teşekkür ediyorum.” dedi.