MASMEK Kursiyerleri Eserlerini Sergiledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarındaki (MASMEK) kursiyerler, açtıkları yılsonu sergisiyle hünerlerini sergiledi.

MASMEK Kursiyerleri Eserlerini Sergiledi

MASMEK Kursiyerleri Eserlerini Sergiledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarındaki  (MASMEK) kursiyerler, açtıkları yılsonu sergisiyle hünerlerini sergiledi. Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yılsonu sergisinde resimden seramiğe, dikişten takıya kadar çeşitli branşlarda üretilen el emekleri sergilendi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları üretilen el sanatları ve eserlerin sergilendiği yılsonu sergisi, Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde açıldı. Resimden seramiğe, dikişten takıya kadar çeşitli el emeği eserlerin görücüye çıktığı sergiye Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Kaçar ve Muammer İbişoğlu, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, MASMEK öğretmenleri, kursiyerler ve öğrenciler katıldı. 


“Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları öğretmenlerinden Hilal Demir, hazırladıkları yılsonu sergisinde dikiş, nakış, kati, el sanatları, resim ve takı olmak üzere 5 branştan sergilenen eserler olduğunu söyledi. Dikiş nakış kursu öğrencisi Mevra İşler ise, “Kursa şubat ayında başladım, o günden beri 3 tane kıyafet diktim. Dikiş öğretmeni Hilal Demir’in öğrettikleri bize çok yararlı oldu. Bütün arkadaşlarımızı bekliyorum. Öğrendiğimizle aile bütçemize de katkıda bulunuyoruz. Kendi istediğimizi kendi yaratıcılığımızla sergiliyoruz.  Bizler için bu olay çok güzel çünkü hayal ettiklerimizi dikişe dökebiliyoruz. Çok güzel bir ortamımız var kursumuza herkesi beklerim” dedi. Kursa gelerek çok güzel arkadaşlıklar edindiğini belirten Gülseren Tekin, 2018 yılından bu yana kurslara geldiğini ifade ederken, yağlıboya, ahşap, karakalem kurslarına geldiğini ve kurslardan memnun olduğunu söyledi. Tekin, “Evdeki malzemeleri getirip değerlendirdik, kullanmadıklarımızı dönüştürdük. Güzel ürünler ortaya çıktı ve vaktimizi güzel değerlendirdik” diye konuştu.