İlçe Tarım Müdürlüğü Zarar Gören Ürünleri İnceleyip Tespit Ediyor

v

İlçe Tarım Müdürlüğü Zarar Gören Ürünleri İnceleyip Tespit Ediyor

İlçe Tarım Müdürlüğü Zarar Gören Ürünleri İnceleyip Tespit Ediyor

 

İlçemizde geçtiğimiz pazar akşamı saatlerinde meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bazı tarım ürünlerine zarar verdi.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç'ın öncülüğünde oluşturulan bir ekip; bugün sabah saatlerinde, Mecidiye ile Akselendi mahalleleri arasında kalan geniş bir alanda incelemeler ve ön tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalar, dönem itibarıyla kurutulmak üzere geniş bir alana serilen üzümlere yoğunlaşırken; zeytin, pamuk ve sebze tarlaları da gezilip kontrol edildi.

İlçe Tarım Müdürü Kılıç’ın da bizzat eşlik ettiği teknik ekip, mahalle muhtarları ve çiftçilerle görüşerek, lokal dolu ve aşırı yağışın olumsuz etkileri hakkında bilgi aldıktan sonra, zarar gören bitkisel üretim alanlarını ziyaret ederek incelemeler yaptılar.

Gerçekleşen aşırı yağmur ve lokal dolu yağışları sebebiyle ürünleri zarar gören çiftçilerden ve üreticilerden tespit talep dilekçeleri alınmaya başlandığı ve hasar tespit çalışmalarının ivedilikle tamamlanacağı ifade edilirken, borç ertelenmesi talebiyle bir hafta içinde Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvuru yapılabileceği dile getiriliyor.