Akhisar’da Mevlid-i Nebi Haftası Programı Düzenlendi

Akhisar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesince, Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlenen program, İmam Hatip Mehmet Ali ÖZYAKA’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Akhisar’da Mevlid-i Nebi Haftası Programı Düzenlendi

Akhisar’da Mevlid-i Nebi Haftası Programı Düzenlendi

Akhisar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesince, Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlenen program, İmam Hatip Mehmet Ali ÖZYAKA’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail KARABIÇAK: “Peygamber efendimizi hakkıyla tanımak; güzel ahlakı, kardeşliği, ahde vefayı, merhameti, dostluğu, cesareti, adaleti, erdemli davranışı, diğergamlığı, Allah’a kulluğu, gerçek anlamda özgürlüğü anlamak demektir. Bu itibarla Mevlid’i Nebi aynı zamanda Müslümanlar için bir tefekkür ve muhasebe iklimidir. Gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata peygamber ahlakını, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımaktır.  Hayatımızı bizim için önder olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, şahsiyetiyle şahsiyetlendirmeyi Cenab-ı Allah bize de sizlere de nasip etsin. Böylesine hayırlı bir günün dünyada özellikle Müslüman aleminde, Filistin'de, Gazze'de yapılan zulmün son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

Mevlid-i Şerîf’in okunmasının ardından Gülruh Cami Müeezzini Hasan Hüseyin TÜRKER tarafından okunan Mevlidi Şerif ve Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri  tarafından icra edilen orotoryo, şiir ve tiyatro gösterisi ile Devran İlahi grubunun sahne almasıyla program sona erdi.