CHP’li Bakırlıoğlu’nun dinlediği emekli: “2018 yılında bin lira ikramiye ile kurbanımı almıştım. Bugün iki maaşımla bir hayvan alamıyorum”

CHP Manisa Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu kurban bayramına iki gün kala Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurban pazarını gezdi.

CHP’li Bakırlıoğlu’nun dinlediği emekli: “2018 yılında bin lira ikramiye ile kurbanımı almıştım. Bugün iki maaşımla bir hayvan alamıyorum”

CHP’li Bakırlıoğlu’nun dinlediği emekli: “2018 yılında bin lira ikramiye ile kurbanımı almıştım. Bugün iki maaşımla bir hayvan alamıyorum” 

CHP Manisa Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu kurban bayramına iki gün kala Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurban pazarını gezdi. Hayvan üreticilerini dinleyen Bakırlıoğlu” CHP’nin dile getirdiği şekilde emeklilerimize bayramda bir asgari ücret kadar ikramiye verilmiş olsaydı şu anda burada hayvan kalmazdı. Hem üretici hem alan kazanırdı. Yurttaşımızda çoluğuyla çocuğuyla beraber gerçekten bir bayram yapardı” dedi.

 

Akhisar’da hayvan pazarını gezen Bakırlıoğlu hem üretici hem de pazara kurbanlık hayvan almak için gelmiş yurttaşlarımızın sorunlarına kulak verdi. Bakırlıoğlu’nun dinlediği bir hayvan üreticisi “Hayvan çok ama satamıyoruz. 10 bin, 15 bin lira diyoruz herkes sırtını dönüp gidiyor. Üretici olmak suç. Üretmeyeceksin, hazır tüketeceksin. Dışarıdan gelecek, iş oraya gidiyor.  Para kazanamıyoruz. 100 tane kuzudan 5 tane verdik. Satabildiğimi satacağım bayrama kadar sonra bırakacağım. Yabancıya destek verileceğine, bize destek verilse biz 500 koyun yaparız. Bu durumda bırakacağız yapan yapsın. 150 tane kurbanlık getirdim, siftah yapmadım. 10 bin lira istiyorum, alan yok “ şeklinde konuştu.

 

İki Maaşımla Bir Hayvan Alamıyorum

Kurbanlık almak için gelen bir emekli ise şöyle konuştu: “2018 yılında 1000 lira ikramiye almıştık; o sene gelip o parayla kurban aldım. Bugün 2 maaşımla bir hayvan alamıyorum. 2003’te emekli oldum o zamanki maaşımla 13 tane çeyrek altın alıyordum bugün 2.5 tane alıyorum. Şimdi 3000 bin lira ikramiye aldım; bugün buradan hayvanı taşıma parası 3 bin lira. Şimdi bu paraya 5 kilo et ancak alabiliyorsun.”

 

İktidar Farklı Yurttaş Farklı Yaşıyor

İktidarın her geçen gün ağırlaşan hayat şartlarını nasıl görmediğine anlam vermediğini vurgulayan diğer bir satıcı ise “ Hayat şartları o kadar zorlaştı ki, bunu bilmemek, görmemek, duymamak imkansız. Tamam ekonomi bozuk ama 10 bin lirayla da geçinilecek bir ekonomi kalmadı. Kemer sıkalım ama yukarıdan aşağıya gelsin iş. Biz zaten alışkınız kemer sıkmaya. Onlar farklı yaşıyorlar hayatı biz farklı yaşıyoruz. İşin sıkıntılı tarafı orası” dedi.

 

 “Millette para yok!”

Hayvanlarını satamadığını ifade eden başka bir üretici ise “Fiyatlar 18-20 bin arası hayvanına göre değişiyor ama yurttaşa pahalı geliyor. 10 bin lira maaşla nasıl alsın?  Keyfimiz sakat, hayvanları satamıyoruz. 2 hayvan sattık daha. 1 ay önce 18 bine sattığım bu hayvanları şimdi 15 bine alan yok. Millete para yok” dedi.