Büyükşehirden Haşerelere Geçit Yok

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sinek popülasyonunu kontrol altında tutmak için ilaçlama çalışmalarını arttırarak devam ediyor.

Büyükşehirden Haşerelere Geçit Yok

Büyükşehirden Haşerelere Geçit Yok

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sinek popülasyonunu kontrol altında tutmak için ilaçlama çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Haşerelerin ortaya çıkardığı olumsuz koşullar için açık alan, gübrelik alan ve çöp konteynerlerinde ekipler tarafından ilaçlama çalışması yapıldı. Haşereler ile mücadele 17 ilçede 51 araç ve 1 drone olmak üzere 52 ekiple yoğun bir şekilde yürütülüyor. 


Manisalıların yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirebilmesi için haşereyle mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan, sokak ve açık alan ilaçlamalarını aralıksız sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce yaptığı açıklamada, il genelinde haşereyle mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtirken “Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak, 150 personel, 52 ekiple 17 ilçemizde hizmet vermekteyiz. Buradaki hedefimiz, vektör diye tabir ettiğimiz, sivrisinek, hamamböceği, fare gibi insan sağlığını etkileyici canlıların popülasyonun kontrol altında tutmak. Yapmış olduğumuz uygulamalarla vatandaşlarımızın huzurlu zaman geçirmesini sağlamak. Yapmış olduğumuz çalışmalar bilimsel ve akademik yönden destek alarak sahada etkili ve verimli çalışmalar yapıyoruz. Sahada daha etkili olmak için dronla uygulama ve farklı alternatif ilaçlama yöntemlerini kullanmaktayız” dedi.


Vatandaşları uyardı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı İnce, vatandaşları uyarırken, “Sivrisinek oluşumunun yüzde 86’sı insan eliyle oluşmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteklerine ihtiyacımız var. Özellikle bahçelerimizde yâda balkonlarımızda bulunan saksı altlıkları, bidon ve kova gibi içerisinde durgun su bulunduran her türlü materyal sivrisineklerin üreme noktasıdır. Bir sivrisinek 300 yumurta bırakabilir. Bu sebeplerden dolayı vatandaşlarımızın desteklerine ihtiyacımız var. Özellikle apartmanların sığınak, bodrum ve asansör boşlukları gibi görünmeyen alanlar da bile sivrisineklerin üreme noktaları. Burada el birliği ile mücadele edersek bu problemi çözeceğime inanıyorum” dedi.